Vahvuudet ja myönteiset poikkeukset vahvistavat positiivista kierrettä

Vahvuudet ovat sisimmästämme nousevia hyveitä ja kyvykkyyksiä ja ne tekevät meistä ainutlaatuisia. Niiden mukaan toimiminen innostaa ja antaa energiaa ja toimimme silloin aidosti omana itsenämme. Nämä vahvuudet ovat eri asia kuin opittu käyttäytyminen. Pelkkien opittujen taitojen varassa, kokonaisuus ei tunnu palkitsevalta ja siihen voi liittyä myös uupumisen vaara.

Vahvuuksia on myös joskus hillittävä. Itse saatan olla joskus liian suorasukainen puheissani, varsinkin kun haluan kiinnittää huomiota oikeudenmukaisuuteen. Yritän silloin hidastella tietoisesti ja huomioida ja ymmärtää kaikkien osapuolten näkökulmat.

On hyvä miettiä omia vahvuuksiaan asioiden kautta. Vahvuutemme näkyvät arkipäivän asioissa, jotka kutsuvat meitä ja joita opimme helposti. Omia vahvuuksiaan kannattaa ruokkia vaikkapa ajattelemalla aikaisempia onnistumisia tai sanomalla ”sinä pärjäät kyllä”.

Meillä kaikilla on myös heikkouksia. Niiden osalta kannattaa oppia selviytymään riittävällä tasolla ja toimia niin, että ollaan mahdollisimman vähän tuolla huteralla puolella. Toki oman mukavuusalueen ulkopuolellakin kannattaa opetella olemaan.

Palauta mieleesi sellainen tapahtuma tai kokemus, jota muistelet mielelläsi, Huomaatko, kertooko tarina jotain olennaista sinusta, vahvuuksistasi, taidoistasi ja arvoistasi? Millaista merkitystä annat niille?

 

DO WHAT MAKES YOU HAPPY

Valmennuksessa houkutellaan esiin valmennettavan oma asiantuntemus ja tunnistetaan hänen voimavarat. Avullani löydät vahvuutesi, uusia näkökulmia ja uskallat edetä rohkeammin kohti sinulle täsmennettyä tärkeätä tavoitetta.

 

Ota yhteyttä:

Maarit Halmela
Ratkaisukeskeinen valmentaja/coach
maarit.halmela@goalgo.fi

050 435 2381