Minkä näkökulman valitset?

Olet varmaan kuullutkin alla olevan tarinan. Mielestäni se kiteyttää hyvin asian, jota haluan tässä avata.

Olipa kerran viisas heimopäällikkö, jonka nimi oli ”Kaksi koiraa”. Hän kertoi heimolleen: ”Sisälläni asustaa kaksi koiraa, jotka taistelevat keskenään. Toinen koirista näkee ihmisissä hyvää, kauneutta, voimavaroja, kykyjä, vahvuutta ja onnistumista. Toinen koirista taas näkee ihmisissä pahuutta, rumuutta, vajavuuksia, heikkouksia, epäonnistumista ja puutteita.” Hän päätti tarinansa tähän ja heimo oli yhtenä kysymysmerkkinä. Vihdoin joku kysyi, että kumpi koira voittaa. Tähän intiaanipäällikkö vastasi: ”Tietenkin se, jota ruokin.”

 

Minkälaista tarinaa käsikirjoittajana kirjoitat?

Oletko sinä koskaan miettinyt kuka kirjoittaa elämääsi? Oletko se sinä itse vai joku muu? Useat meistä täyttävät pitkään jonkun toisen oletuksia ja näkemyksiä, kunnes jossain vaiheessa havahtuvat ottamaan ohjat omiin käsiinsä. On tärkeätä hahmottaa omat arvot ja elää niiden mukaista elämää. Muista olla tietoinen siitä, mitä tarinaa sinulle tarjotaan? Haasta myös omaa ajatteluasi ja ymmärrä, että kriittisyys ei aina ole myönteistä ajattelua älykkäämpää.

On hyvä lisätä kiitollisuutta ja myönteisiä tunteita elämään. Myös arjen onnistumisia ja hyviä hetkiä kannattaa muistella. Lohduttavaa on, että ihminen voi muuttaa aivojaan mielensä avulla. Siitä on etua kaikille, sekä ihmiselle itselleen että hänen kanssaan eläville. Aivojamme muokkaavat ne asiat ja tapahtumat, joihin kiinnitämme huomiota. Muokkausta ohjaa se, mitä ajattelemme ja tunnemme, mihin eläydymme ja miten suhtaudumme itseemme ja omiin reaktioihimme.  Aina ei tunnu hyvältä, mutta meillä on uskomattomia kykyjä selvitä vaikeista tilanteista ja haasteista, käyttää vahvuuksiamme ja kaikesta huolimatta nauttia elämästä̈.

Itse haluan, että minut muistettaisiin iloisuudestani ja empatiakyvystäni. Haluan jättää̈ ympärilläni oleville yhteisöille itsestäni positiivisen, innostavan, auttamishaluisen ja välittävän kuvan ja toivon, että olen parantanut maailmaa edes hitusen. Tämä on myös syy, miksi toimin valmentajana/coachina. Tässä työssä pääsen toteuttamaan arvojeni mukaista toimintaa.

Ota yhteyttä:

Maarit Halmela
Ratkaisukeskeinen valmentaja/coach

maarit.halmela@goalgo.fi

050 435 2381

 

ELÄMISEN TAITO KOOSTUU ARKISISTA ASIOISTA